Новини

последно актуализирани на  26.08.2014

Гъвкава работа е най-добрият лост срещу стреса

"Визия нула трябва да се превърне в реалност!"

Европейската агенция за безопасност и здраве при работа (EU-OSHA) отправя покана за номинации за 12‑те Европейски награди за добри практики в областта на безопасността и здравето при работа. Като част от кампанията „Здравословни работни места“ за периода 2014—2015 г. с наградите ще бъдат отличени предприятия и организации със значителен и новаторски принос за управлението на стреса и психосоциалните рискове на работното място.

OiRA означава онлайн интерактивна оценка на риска. Това е уеб базиран инструмент, чрез който могат да се извършват оценки на риска за здравето и безопасността на работното място.

През Април 2014 г., Европейската агенция за безопасност и здраве при работа (EU-OSHA) стартира 12-тото издание на Европейските награди за добри практики в областта на безопасността и здравето при работа.

В периода 24-27 Август 2014 година група от дванадесет специалисти по безопасност и здраве при работа, в това число представители на Фондация Цeнтър за БЗР, ТУ - Габрово, както и представители на Клубовете на специалистите по БЗР от страната, ще посетят Световния конгрес по БЗР.

ХХ Световен конгрес по безопасност и здраве при работа 2014: Глобален форум за превенция, ще се проведе в периода 24.–27.08.2014 г. във Франкфурт – Германия. Организатори на събитието са Международната организация на труда (МОТ), Международната асоциация по социално осигуряване (ISSA) и Германското социално осигуряване срещу злополуки (DGUV).

От 01 юли 2014 г. Националният осигурителен институт (НОИ) допълва списъка си с електронни услуги с две нови възможности за заявяване на административни услуги по електронен път.

През първата седмица на месец юни 2014 година в град Златоград се проведе и последното от шестте групи обучения, свързани с безопасността и здравето при работа, организирани от Фондация "Център за безопасност и здраве при работа"

В периода от 8-ми до 10-ти Май 2014 година Фондация "Център за безопасност и здраве при работа" организира и проведе петото от редицата годишни обучения по БЗР по Наредба РД-07-2, обхващащо клубовете на специалистите от Бургас и Стара Загора.

Днес 28-ми Април 2014 година, по повод Световния ден за безопасност и култура на труда пред Спортна зала "Строител" - Пловдив бе направена "Първа копка" за изграждане на възпоменателен символ в памет на загиналите при трудови злополуки.

От 24-ти до 26-ти Април в Златоград се проведе четвъртото обучение по Наредба РД-07-2, част от Годишните обучения за 2014 година. Участници в него бяха специалистите по безопасност и здраве при работа от Клуб Пловдив.

календар

Абонирай се за новини

E-mail:

Успешен абонамент

Грешка, E-mail адреса е вече регистриран!


Реклама