Новини

последно актуализирани на  26.03.2018

Съгласно предварително утвърдения график, първото от общо четирите тридневни обучения, организирани от Фондация "Център за БЗР" за 2018 г., се проведе в периода от 22-ри до 24-ти март в красивия Етнографски ареален комплекс "Златоград".

Директорът на Европейската агенция за безопасност и здраве при работа г-жа Криста Седлачек използва посещението си в София на 22.03.2018 г. като гост на конференцията "Бъдещето на труда – подход, основан на жизнения цикъл", проведена в рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС, за да посети ИА "Главна инспекция по труда".

Това заяви заместник-министърът на труда и социалната политика Лазар Лазаров при откриването на неформалното заседание на Комитетът по заетостта към Съвета на ЕС, което се провежда в периода 22 и 23 март в София.

Заместник-министърът на труда и социалната политика Лазар Лазаров се срещна с директора на Европейската агенция по безопасност и здраве при работа (EU OSHA) д-р Криста Седлачек. Основна тема на разговорите бяха безопасните и здравословни условия на труд.

EU-OSHA търси да събере обратна информация относно своите дейности и постигнати резултати се цел повишаване на значимостта на своята работа в бъдеще. Можете да ни помогнете в това начинание, като попълните този кратък въпросник, който ще ви отнеме не повече от 15 минути.

Във връзка с официалната визита на д-р Криста Седлачек, директор на Европейската агенция за безопасност и здраве при работа (EU OSHA), днес 21 март, в зала № 2 на Министерството на труда и социалната политика град София, се проведе конференция, участие в която взеха и официални представители на Фондация „Център за безопасност и здраве при работа“.

На 12 март 2018 г. ISO 45001 стартира в световен мащаб. Това е първият глобално разработен стандарт за системи за управление на здравето и безопасността.

EU-OSHA кани европейски и международни предприятия и организации да станат официални партньори в кампанията й за 2018-19 г. - Здравословни работни места за управление на опасни вещества.

Румънската конференция по безопасност и здраве при работа - 2018 ще се проведе на 22 март в Букурещ. Събитието предоставя платформа за обмен на най-добри практики в областта на здравето и предотвратяването на злополуки в рамките на фирмите.

За да бъде отбелязан Световният ден на правата на потребителите и за да повиши информираността сред потребителите относно ползите и рисковете от химикали в ежедневието им, Европейската агенция по химикалите (ECHA) стартира уебсайта "Химикалите в нашия живот".

ИА ГИТ разработи информационен видеоклип във връзка с изпълнението на заключителните дейности по проект "България и Норвегия: Партньорство за достоен труд"

Абонирай се за новини

E-mail:

Успешен абонамент

Грешка, E-mail адреса е вече регистриран!


Реклама