Новини

последно актуализирани на  21.02.2017

На 4 февруари 2017 г. се отбелязва Световният ден за борба с рака!

Темата на Международния ден по безопасност и здраве при работа на кампанията за 2017 е "Оптимизиране на събирането и използването на БЗР информацията". Оптимизиране на събирането на достоверни данни е от съществено значение за установяване на приоритети и подобряване на националните и секторни програми.

ИНВЕСТИРАЙ В БЕЗОПАСНОСТТА

Bosch Power Tools са открили по време на проверките си за качество, че поради дефектен компонент, режещият или шлифоващият диск, както и приспособлението за закрепване (шпиндел) могат да се освободят по време на работата при част от ъглошлайфовете.

На 23 януари 2017 г. Европейската комисия ще организира конференция във връзка с европейския стълб на социалните права, с която ще се отбележи заключителният етап от обществената консултация, стартирана през март миналата година и ще се определят бъдещи насоки за стълба.

Годината донесе голям успех за кампанията „Здравословни работни места за всички възрасти“ и е жизнено важно импулсът да бъде запазен и през следващата година. Организаторите на кампанията вярват, че най-вълнуващите събития, планирани за 2017 ще достигнат до много повече хора, които проявяват интерес и биха желали да участват.

Изискванията към работните места при тежки условия са подробно описани в Наредба № РД-07-3 от 18.07.2014 г. за минималните изисквания за микроклимата на работните места.

За новата 2017-та година със заповед на министъра на труда и социалната политика Националната класификация на професиите и длъжностите (НКПД) бе допълнена с цели 16 нови професии, на които работодателите биха могли да назначават работници.

Абонирай се за новини

E-mail:

Успешен абонамент

Грешка, E-mail адреса е вече регистриран!


Реклама