Новини

последно актуализирани на  18.07.2016

На 15.07.2016 г. се проведе обучение на група представители на компанията „Сенсата Технолоджис България” ЕООД – Пловдив на тема „Безопасност и здраве при работа с опасни химични вещества и смеси“.

Бизнес трансформиращ директор с богат опит в HR и развитието на хора ще бъде новият Главен изпълнителен директор на Институцията по безопасност и здраве при работа на Великобритания (IOSH), обяви професионалната организация днес.

Като част от пилотен проект на Европейския парламент относно безопасността и здравето на по-възрастните работници, ЕU-OSHA извърши анализ на практиките на работното място за безопасност и здраве при работа и преглед на най-новите литературни източници по отношение на стратегиите за рехабилитация и връщане на работа.

Международната кампания за повишаване на информираността за ракa на работното място печели силната подкрепа на организации, занимаващи се с безопасност и здраве при работа на Балканите.

В сезона на летните отпуски и почивки Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) напомня да не забравяте своята здравноосигурителната книжка, когато тръгнете на път.

На 29.06.2016 г. в Конферентен център „Тракия“ гр. София, съгласно годишния календар с планирани мероприятия на Фондацията, бе проведено обучение на тема: "Европейско законодателство за защита на работещите от въздействието на електромагнитните полета".

Видеоклиповете показват колко бързо работници могат да бъдат ранени или убити по време на работа. Те са предназначени да помогнат на работещите в бранша, като тяхна помощ могат да се идентифицират, намалят и понякога дори да се премахнат редица опасности, свързани със строителството.

"Да работим заедно, е от жизненоважно значение за да се гарантира, че служителите ни няма да се наранят по време на работа!", заяви президента на IOSH - д-р Карен МакДонъл по време на изявлението си в голяма американска конференция за безопасност и здраве при работа, провела се в Georgia World Congress Center, Атланта.

Словашкото председателство ще бъде вторият мандат на текущата председателска тройка, която освен Нидерландия включва и Малта.

Целта на наръчника е да представи информация и препоръки на лицата на пазара на труда в ЕС, относно защитата на тяхната неприкосновеност и лични данни.

Главна инспекция по труда стартира масови проверки на строителните обекти.

Днес 30.06.2016 г. по повод началото на кампанията на EU OSHA, в Букурещ, Румъния се провежда конференция на тема: "Здравословни работни места за всички възрасти" (2016-17)

Абонирай се за новини

E-mail:

Успешен абонамент

Грешка, E-mail адреса е вече регистриран!


Реклама