Новини

последно актуализирани на  12.09.2015

Времето, прекарано в пътуване до и от първите и последните задачи на работниците без фиксиран офис, трябва да се счита за работно време, реши Европейският съд, предаде Би Би Си.

Ръководството на Фондация “Център за безопасност и здраве при работа” има удоволствието да представи на Вашето внимание няколко предложения за предтоящи обучения през 2016 г., лектори на които ще бъдат известни представители от Европа и Русия.

До началото остават само още 10 дни!!!

Представяне на резултатите от проект BG051PO001 - 6.1.06 "Повишаване ефективността на контролната дейност на Изпълнителна агенция "Главна инспекция по труда".

Националната сигурност и здравно законодателство в държавите-членки се урежда от европейското законодателство, като това включва правно обвързващи директивите на ЕС, необвързващи насоки на ЕС имащи за цел да улеснят прилагането на директивите и стандартите на ЕС.

Електричеството е позната и съществена част от нашето ежедневие, но електроенергията може да нарани или дори да убие хора, както и да причини щети, ако човек не внимава с нея.

Всяка година 19 август се отбелязва от международната общност като Световен ден на хуманитарната помощ

Възстановява се и изискването микро и малките фирми да утвърждават Правилник за вътрешния трудов ред.

Уважаеми колеги, Остава точно един месец до началото на организираното от Фондация "Център за безопасност и здраве при работа" обучение за първа долекарска помощ, организирано съвместно с Български червен кръст!!!

Какво правите, за да сте здрави?

По повод Международния ден на младежта, генералният директор на МОТ - г-н Гай Райдър дава специално изявление, част от което ние бихме искали да споделим с Вас:

"21 милиона от най-уязвимите работници са били подмамени и в капана да се трудят принудително. Не можем да спрем, докато всеки един от тях не получи правото да превърне принудителния труд в достоен такъв"

Независимо дали ще работите или просто Ви се налага да сте на открито през летния сезон, когато термометрите показват изключително високи стойности, в резултат от прекомерното излагане на слънце и екстремни температури вие сте изложени на по-голям риск за Вашето здраве.

Умората е физическото и умствено увреждане, предизвикано от недостатъчната почивка в продължение на период от време.

Абонирай се за новини

E-mail:

Успешен абонамент

Грешка, E-mail адреса е вече регистриран!


Реклама