Зам.-министър Димитрова: Партньорството между МТСП и неправителствените организации ще се надгражда

последно актуализиранa на 25.07.2017

Партньорството с неправителствените организации е от изключителна важност за Министерството на труда и социалната политика. Надявам се, че сътрудничеството ни ще продължи да се развива и надгражда, а неправителственият сектор ще се включва по-активно в работата за усъвършенстване на законодателството в сферата на социалните услуги за деца, възрастни и хора с увреждания. Това заяви зам.-министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова при представянето на проучването Индекс за устойчивост на неправителствените организации (НПО) 2016 – България, представен от Българския център за нестопанско право. 
 
Все още сме в дълг към неправителствените организации по отношение на възможностите да бъдат доставчици на социални услуги. На територията на страната се предоставят над 1200 социални услуги. Едва 16% от тях са предоставени за управление на неправителствените организации, посочи заместник-министър Димитрова.
 
Възлагането на управлението на социални услуги на неправителствени организации, които притежават необходимия капацитет и професионализъм, ще е в интерес на потребителите и ще подкрепи повишаването на експертизата на общинските администрации, каза Димитрова. Тя добави, че сред най-важните теми, по които Министерството на труда и социалната политика и неправителственият сектор ще си сътрудничат, са деинституционализацията на услугите за деца, възрастни и хора с увреждания, както и равнопоставеността между мъжете и жените.

Източник на материала МТСП 

Абонирай се за новини

E-mail:

Успешен абонамент

Грешка, E-mail адреса е вече регистриран!


Реклама