1 Август - Световен ден за борба с рака на белия дроб!

последно актуализиранa на 01.08.2017

Днес, по време на Световния ден за борба с рака на белите дробове (1 август 2017 г.), Институтът за безопасност и здраве на работното място насърчава бизнеса да използва безплатните материали "Няма време за губене" (No Time To Lose), за да повиши осведомеността сред работещите при рак на белите дробове, Предотвратяване на нови случаи. 

Няма време за губене представя важна и подробна информация за рисковете, свързани с канцерогенни свойства на работното място, като дизелови изпарения, прах от силициев диоксид и слънчева радиация, които могат да причинят рак. Кампанията предоставя на фирмите безплатни практически материали за справяне с тези рискове.

Световният ден на рака на белия дроб, организиран съвместно от Американския колеж по белодробни болести (CHEST) и членове на Форума на международните респираторни общества (FIRS), отбелязва и дава своята подкрепа на хората, засегнати от рак на белия дроб. Целта е повишаване на осведомеността за болестта и нейното глобално въздействие, както и информиране на хората за възможните рискове, причиняващи рак на белия дроб, както възможностите за лечение по света.

В Европейския съюз (ЕС) има близо 4700 случая на рак на белите дробове и повече от 4200 смъртни случая всяка година, свързани с експозицията на дизелови изгорели газове на работното място.

Следващата част на кампанията No Time to Lose ще се фокусира върху повишаване на осведомеността за най-голямата причина за професионален рак - азбестът, като същата ще започне следващата година.

За да се регистрирате в кампанията "Няма време за губене" на IOSH и да получите безплатни ресурси за управление на дизеловите газове и праха от силициев диоксид на работното място, посетете www.notimetolose.org.uk.

Източник на материала: IOSH

Абонирай се за новини

E-mail:

Успешен абонамент

Грешка, E-mail адреса е вече регистриран!


Реклама