"Знаменателен ден" - официално пускане на новия стандарт ISO 45001

последно актуализиранa на 12.03.2018

Днес - понеделник 12 март е "знаменателен ден" в областта на безопасните и здравословни условия на труд, заради пускането на стандарта ISO 45001.

С 2,78 милиона души, загиващи всяка година вследствие на трудова злополука или лошо здравословно състояние, новият глобален стандарт може да насърчи вземането на "необходимите решения", според Институцията по безопасност и здраве при работа (IOSH).
Организациите, които възприемат стандарта, който бе в процес на разработване четири години и половина, ще трябва да имат пропорционални системи за управление на безопасността и здравето, които предотвратяват нараняванията и лошото здраве сред работната сила и цялата верига на доставки.

Ричард Джоунс, ръководител на политиката и обществените работи в IOSH, набляга на това, че лидерите ще трябва да гарантират, че са неразделна част от техните стратегии и операции.

Той допълни: "Това е наистина е важен ден за професионална безопасност и здраве. ISO 45001 може да подобри пътя към безопасен и здравословен свят на работа. Достигането на съгласуван международен стандарт може да помогне за осигуряване на последователност и да насърчи необходимите решения на безбройните рискове за безопасността и здравето, които съществуват на работните места по целия свят. Този нов стандарт дава на професионалистите в областта на БЗР фантастична възможност, за да трансформират безопасността и здравето на тяхното работно място и да гарантират, че тази област получава стратегическото внимание и ресурси, които заслужава."

Източник на материала: IOSH
 

Абонирай се за новини

E-mail:

Успешен абонамент

Грешка, E-mail адреса е вече регистриран!


Реклама