Отбелязване на Световния ден по БЗР и в София

последно актуализиранa на 01.05.2018

По повод отбелязването на Световния ден по безопасност и здраве при работа - 28 април, Клубът на специалиста по безопасност и здраве при работа, гр. София, съвместно с Фондация "Център за безопасност и здраве при работа", организира посещение на Пречиствателната станция за отпадъчни води в Кубратово, обект на "Софийска вода", което се проведе на 30.04.2018 г.

Домакините любезно споделиха своя опит, показаха добри практики, които те са въвели и изпълняват успешно. Приветствие към аудиторията отправи г-н Арно Валто – изпълнителен директор на компанията, който сподели, че няма смисъл от допълнителна сертификация или излишна документация, ако не можем да сме сигурни, че хората ще се приберат у дома здрави. Г-н Валто подчерта в обръщението си, че споделянето на опита е начинът, по който да станем по-добри професионалисти.

Проведен бе и начален инструктаж от Васил Николов, мениджър "Технологичен отдел" в СПСОВ Кубратово, който по-късно води групата при обиколка на съоръженията. В инструктажа бе наблегнато на специфичните опасности, които съпътстват работния процес в "Софийска вода", като например удавяне, досег до опасни вещества, ухапвания от влечуги и кучета.

Домакините представиха две презентации за споделяне на опита в компанията. Биляна Трайкова, експерт БЗР, се спря на опасностите, свързани с експозиции на опасни химични вещества и смеси, както и подходите, които са разработени в компанията за тяхното управление, като: изготвяне на пълен списък с опасните химични вещества в компанията, събиране на информацията и изготвяне на кратки информационни листове, от където лесно да се черпи информация и т.н.

Другата презентация бе представена от Нели Гурова, мениджър "Обследване на големи колектори". Тя разказа за работата на екипа по обследване на големи канализационни колектори. Участниците получиха информация за специфичните рискове при работа в ограничени пространства и начините за управлението им, които компанията е разработила.

Христина Донева, старши мениджър БЗР, подчерта, че работата в "Софийска вода" се отличава с разнообразни рискове, в множество "затворени зони", нестационарни работни места разнообразни дейности. Тя също така сподели част от кампаниите и инициативите на фирмата, като: "Герой на безопасността" – за детски видеа и клипове, "Работя за по-безопасно утре" и най-новата – "Малките камъчета" – за "малките" рискове на работа.

Официалната част завърши с дискусия относно възможностите за сформиране на евакуационен и спасителен екип, след което участниците имаха възможността да разгледат съоръженията на станцията.

Ръководството на Фондация "Център за безопасност и здраве при работа" и Клубът на специалиста по безопасност и здраве при работа - София изказват благодарност за предоставената възможност и желаят на "Софийска вода" още по-големи успехи в общата мисия за опазване на най-ценното - човешкия живот и здраве!

Към галерията!
 

Абонирай се за новини

E-mail:

Успешен абонамент

Грешка, E-mail адреса е вече регистриран!


Реклама