Днес отбелязваме Денят на Европа

последно актуализиранa на 09.05.2018

Всяка година на Деня на Европа, 9 май, се чества годишнината от Декларацията на Шуман и историческото начало на днешния Европейския съюз. На този ден се празнува и мира и единството в Европа.

Тази година, която е Европейската година на културното наследство, институциите на ЕС отварят вратите си за обществеността и службите на ЕС в Европа и навсякъде по света организират поредица от посещения, дебати, концерти и други събития с цел повишаване на осведомеността за ЕС.

Мисията на EU-OSHA в рамките на ЕС е да спомага за създаване на по-безопасна, по-здравословна и по-продуктивна работна среда в Европа. За отбелязването на Деня на Европа на местно равнище тази година EU-OSHA организира пътуване с влак по улиците на Билбао за повишаване на осведомеността за безопасността и здравето при работа и разпространение на информация за Европа и кампанията "Здравословните работни места управляват опасните вещества" в сътрудничество с местни организации.

Присъединете се към празненствата в ЕС и гледайте видео материала, който агенциите на ЕС пуснаха, за да покажат своя принос на гражданите на ЕС.

Денят на Европа в Билбао

EU OSHA 

Абонирай се за новини

E-mail:

Успешен абонамент

Грешка, E-mail адреса е вече регистриран!


Реклама