Поколението млади работници рискуват да достигнат до хронични заболявания по-късно в живота си поради използването на преносими устройства

последно актуализиранa на 08.06.2018

Поколението млади работници рискуват да достигнат до хронични заболявания по-късно в живота си, тъй като "използването на преносими устройства е по-важно, отколкото дългосрочното им здраве", предупреди водещ консултант по мускулно-скелетните смущения.

В Конференцията за безопасност и здраве при работа на IOSH (Институция по БЗР, Великобритания) тази година, Катрин Митърс ще се спре на културата, в която хората не се притесняват за щетите, които могат да причинят на себе си, докато не страдат от болка. “Мнозина също вярват - казва тя, - че терапията може да отмени тези щети.“

Катрин също продължава: "Представете си следната сцена: Вие се намирате в автобус или влак, като оглеждайки се наоколо откривате, че мнозинството от хората предпочитат компанията на лаптопите, таблетите или телефоните си. А доколко са осведомени тези хора за вредата, която потенциално са си причинили? Знаят ли, че те могат да си причинят години на страдание с хронично състояние по-късно в живота си? Дори и да го осъзнават, щяха ли да се променят? Особено се тревожа за по-младите поколения. Те разпознават рисковете, но изглежда не се притесняват за тях, може би тъй като ефектът няма да се прояви скоро."


Мускулно-скелетните разстройства и други въпроси, свързани със здравето на работното място, ще бъдат основен фокус на IOSH 2018 - годишната международна конференция, организирана от IOSH, Институция по безопасност и здраве при работа на Великобритания.

През периода 2016-17 г. в Обединеното кралство са изгубени 8,9 милиона работни дни, което показва огромната загуба, която причинява икономиката, както и въздействието върху живота на пострадалите и техните семейства.

Източник на материала: IOSH
 

Абонирай се за новини

E-mail:

Успешен абонамент

Грешка, E-mail адреса е вече регистриран!


Реклама