Регионално събитие за промоция на OIRA инструмента

последно актуализиранa на 25.06.2018

Конфедерация на труда „Подкрепа“ организира през изминалата седмица - на 22.06.2018 г., регионално събитие за промоция на OiRA инструмента - мероприятие в рамките на кампанията на Европейската агенция по безопасност и здраве при работа - „Здравословните работни места управляват опасните вещества” (2018-2019 г.).

Мероприятието се проведе в гр. Хисаря, хотел „ Феникс“. Участие в събитието взеха и представители на Фондация „Център за безопасност и здраве при работа“. След откриването и приветствените слова бяха представени следните теми:

- Участие на работещите в Оценката на риска на работното място - Кирил Бинев - КТ “Подкрепа“;

- Обща информация за OiRA. Приложно поле на инструментите на OiRA – Панайот Панайотов – ИА „ ГИТ“;

- Практическо използване на инструментите на OiRA. Регистрация в системата, индивидуална работа пред участниците;

- Практическо занятие. Изготвяне на оценки на риска от участниците с помощта на OiRA инструментите в сектор „образование“.


Целта на OiRA е да подпомага микро- и малките организации с лесни за използване инструменти при извършване на оценката на риска. Софтуерът на OiRA е разработен от EU-OSHA през 2009 г. и използва се от 2010 г. и се основава на създадения в Нидерландия инструмент за оценка на риска RI&E, който е доказал своята практичност и ефективност. В България са налични 38 напълно разработени инструмента.
 

Към инструментите

Повече за семинара можете да намерите на уебсайта на
КТ „Подкрепа“

 

Към галерията!

  
 

Абонирай се за новини

E-mail:

Успешен абонамент

Грешка, E-mail адреса е вече регистриран!


Реклама