Отбелязахме Европейската седмица по БЗР на 16.10.2020 в гр.Пловдив

последно актуализиранa на 20.10.2020

На 16.10.2020г. се проведе ден по безопасност и здраве при работа в гр.Пловдив с цел отбелязването на предстоящата Европейска седмица по БЗР. Тя се провежда всяка година през Октомври (календарна седмица 43). Целта е да се насочи вниманието на Европейската общност по водещи проблеми по БЗР и да се  популяризират добри практики. Събитието бе, организирано от ръководството на Агрия АД и подпомогнато от Бултекс 99 и Фондация „Център за безопасност и здраве при работа“.

Тази година започва кампания за справяне с най-често срещания, свързан с работата здравословен проблем в Европа – Мускулно-скелетни смущения (МСС). Кампанията за здравословни работни места 2020—2022 г., „Здравословните работни места облекчи товара“, има за цел да повиши осведомеността за свързаните с работата МСС и да разпространи информация за начините, по които те могат да бъдат предотвратени и управлявани.

Нагледни демонстрации във връзка с причините, мерки за преодоляване и риска при  ръчна работа с тежести и основните правила за безопасно пренасяне на товари бяха презентирани от Благовеста Карова „ФЦБЗР“.

Показана бе евакуация на човек от обгазено помещение, с използването на симулантно демонстрационно помещение и подходящи защитни средства .

Организираха се забавни Тийм билдинг игри, в които взеха участие служители от Агрия АД, имаше и награди за победителите предоставени от Агрия АД, Бултекс 99 и Фондация „Център за безопасност и здраве при работа“.

На разположение на всички присъстващи бяха отделно обособени щандове за височинна и дихателна защита, предпазни ръкавици и очила и обувки.

И за един прекрасен завършек на деня, Бултекс 99 организираха Модно шоу/ревю с най-актуалното предпазно облекло за сезона есен/зима.


Повече снимки от събитието,кликнете тук  https://bit.ly/2HeWfGE

Абонирай се за новини

E-mail:

Успешен абонамент

Грешка, E-mail адреса е вече регистриран!


Реклама