OSHwiki - Същност и възможности

последно актуализиранa на 30.09.2014

OSHwiki е разработен от EU-OSHA, за да позволи обмена на знания, информация и най-добри практики от областта на професионалната безопасност и здраве при работа (БЗР), с цел подкрепа на правителството, промишлеността и организациите на работниците и служителите при осигуряване на безопасност и здраве на работното място.
OSHwiki се стреми да бъде авторитетен източник на информация, която е лесно да се актуализира, редактира или преведе за да достигне отвъд БЗР общността.

Какво е предствлява всъщност OSHwiki?
OSHwiki се основава на концепцията за уики (виж Wikipedia) за разработване на онлайн енциклопедия, където потребителите да си сътрудничат за създаване и споделяне на знания. OSHwiki общността вече създава разнообразие от теми и материали.

Защо да се присъедините?

Професионална полза - Чрез коментиране и изграждането на оригинални статии, Вие ще имате възможност да се включите в развитието на познанията по БЗР.
Лична изгода - Вие ще получите признание в БЗР общността, като с участието си ще можете да докажете Вашия професионален и личен опит по определена БЗР тема.
Networking - Вие може да допринесете за дебат и дори добавяне на нови теми към  съдържанието, като едновременно с това ще имате възможност да се свържете с други автори, с които да обмените опит или да получите професионален съвет.
Сътрудничество - Можете да свържете Вашия принос към OSHwiki с другите си задачи, или тези на Вашия институт. Или можете просто да използвате повторно съдържанието, което се генерира за други цели.
Разпространение на Световно ниво - Oshwiki е насочена изцяло към БЗР общността, като платформа ще работи на всички езици.

Как можете да се включите?
За да се гарантира, че информацията е актуална и е съобразена с принципите за надеждност и възможност за контрол, OSHwiki статиите ще могат да бъдат създавани и редактирани само от "Акредитирани Автори". Ако принадлежите към призната БЗР професионална или научна организация и бихте искали да се присъедините, можете да попълните прикачения файл: регистрация  и да го изпратите на адрес: info@oshwiki.eu.

Съдържание към момента:
БЗР като цяло.
Управление и организация на БЗР.
Предотвратяване и контрол на стратегии.
Опасни вещества (химични и биологични).
Физически фактори.
Ергономия.
Безопасност.
Организация на работа.
Психосоциални фактори.
Здраве.
Сектори и професии.
Групи в риск.
 

Абонирай се за новини

E-mail:

Успешен абонамент

Грешка, E-mail адреса е вече регистриран!


Реклама