Мартенска среща на Клуба на специалиста по БЗР - Пловдив

последно актуализиранa на 27.03.2015

На 26 март се проведе поредната среща на Клуба на специалистите по БЗР - Пловдив, като този път членовете на Клуба имаха възможност да посетят фирма "Техно Акташ"  АД. Предприятието е отличено с първо място в категория ”Средни предприятия” в конкурса „Годишни национални награди по безопасност и здраве при работа за 2014 г.”.
Завод "Техно Акташ" АД, е част от "Акташ Холдинг", със седалище в Бурса.
Производството стартира в началото на 2008 г. Завършеният комплекс включва производствени цехове, складови халета, административна и сервизна част по съвременни стандарти. Инвестицията надхвърля 13 млн. лева. Около 95% от продукцията е предназначена за европейските клиенти на холдинга.
От 2013 год., "Техно Акташ" АД има собствена действаща интегрирана система за управление по ISO 9001, ISO 14001 и BS OHSAS 18001.
В момента, фирмата е сред водещите в продажбите на въздушни възглавници с над 300 артикула и около 80 служители.
Един от основните принципи на фирмата е: „Опазване здравето на работниците осигурявайки една чиста, спокойна и здравословна среда за работа”.
В предприятието системно се оценяват рисковете за безопасност на служителите, като се правят периодични одити и нерегламентирани проверки за спазване изискванията на Системата за управление на здравето и безопасността при работа.
От създаването си, до момента във фирмата няма регистрирани трудови злополуки. Ръководството осигурява редица социални придобивки за работниците – безплатна храна, безплатен транспорт и др. Фирмата поддържа активна социална политика на територията на Пловдивска област.
Спонсорират се редица социални дейности в града, като изграждане на детски площадки, подпомагане на социални домове и др.
Членовете на клуба се запознаха с производството, добрите практики по организацията на дейността по безопасност и здраве при работа и системата за управление.

Към галерията!

Абонирай се за новини

E-mail:

Успешен абонамент

Грешка, E-mail адреса е вече регистриран!


Реклама