Внимание - ГОРЕЩО!

последно актуализиранa на 08.07.2015

Националният институт по метеорология и хидрология към БАН предупреждава гражданите на Р България за наличието на изключително високи температури през днешния ден! БЪДЕТЕ ВНИМАТЕЛНИ – очакват се много високи температури! Възможни са здравни проблеми за чувствителни и болни хора, възрастни и деца.

(Повече информация за климатичните условия можете да намерите на официалната страница на НИМХ)

Поради факта, че голям брой от трудово заетите лица работят на открито, бихме искали да напомним за съществуващите в законодателството наредби:

• Чл. 72 от Наредба № 7 от 29 септември 1999 г. за минималните изисквания за здравословни и безопасни условия на труд на работните места и при използване на работното оборудване гласи: “За работещите на работни места на открито се предприемат мерки за бърза евакуация и оказване на помощ” 

• Чл. 22. (1) от Наредба № РД-07-3 от 18.07.2014 г. за минималните изисквания за микроклимата на работните места, който гласи: “Работата на открито се преустановява при опасно ниски или високи температури, гръмотевични бури, обилен валеж, силен вятър и гъста мъгла, определени с код "оранжево" или "червено" от Националния институт по метеорология и хидрология, ако създават заплаха за живота и здравето на работещите и за безопасното изпълнение на трудовата дейност.”

Абонирай се за новини

E-mail:

Успешен абонамент

Грешка, E-mail адреса е вече регистриран!


Реклама