Европейска седмица по безопасност и здраве при работа 2015 г - Посещение на пивоварна "Астика" - гр. Хасково

последно актуализиранa на 23.10.2015

По вече утвърдена традиция и тази година Клубът на специалиста по БЗР в град Пловдив, с любезната подкрепа на „Каменица” АД - гр. Пловдив, отбеляза Европейската седмица по безопасност и здраве при работа за 2015 г., като в мероприятието се включиха представители и на Клубовете от София и Враца.
Акцентът на срещата беше посещението на Пивоварна - Хасково. Домакините споделиха със своите гости и колеги интересни факти за пивоварното производство, представяйки им и примери за добрите практики по безопасност и здраве при работа, прилагани в работата им. За изграждане на стабилна култура по безопасност и здраве при работа, ръководството на компанията залага на индивидуалната работа с хората, съобразявайки и политиката на фирмата с този важен за тях принцип. Десетте златни правила, поощренията за доброто поведение на служителите, както и работата с подрастващите и членовете на семействата на служителите им са само една малка част от фирмената политика на "Каменица" АД.
Гостуващите БЗР специалисти имаха възможност да посетят всички производствени помещения, оборудвани с най-модерна съвременна техника, както и да се запознаят с добрата организация по безопасност и здраве при работа.
Домакините, в лицето на г-жа Мариета Йорданова, представител на „Молсън Коорс” за Централна Европа и г-жа Радка Караилиева, представител за Източна Европа, споделиха с гостуващите БЗР специалисти опита си не само от пивоварните в България, а също така и с този на цялата международна компания, предоставяйки им печатни материали за добрите им практики.
Програмата предвиждаше посещение на Александровската гробница, един от най-значимите обекти на тракийската култура по нашите земи, и на музея „Тракийско изкуство в Източните Родопи“, като пътьом специалистите имаха възможност да разгледат и забележителната църква в Узунджово, а също така да посети и "Монумента на Богородица" – най-високата в света статуя на Дева Мария с младенеца.
На следващия ден групата се отправи към Одрин, Република Турция, където освен панорамната обиколка из града, посети музея на Балканската война, джамията "Селимие" – великото творение на Мимар Синан, българската църква "Св. св. Константин и Елена" и останалите забележителности на Одрин.

Към галерията!
 


Отзиви от участници в мероприятието:

"Уважаема, Госпожо Карова,
Изразих своите прекрасни впечатления и задоволство от прекрасните преживявания през тези два дена към тези, които ми дадоха контактите си.
Съжалявам, че същото не го направих общо към целия Клуб Пловдив, което отчитам като моя грешка, за което се извинявам най-сърдечно! Затова, пък запознах в "Старт инженеринг" АД - София с добрите практики, споделени от тези два дена, а също така и за перфектната организация и приятните запознанства с прекрасните хора в Клуба на специалиста по БЗР - Пловдив и Фондацията "ЦБЗР"!
С Уважение,
Драго Димитров"
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"От името на "Каменица" АД и лично от името на Марко Ниавро - Генерален директор на дружеството, Ви Благодарим за добрите думи.
Благодарим на Фондацията за възможността да споделим постигнатото в сферата на Безопасните и Здравословни Условия на Труд, от нашата компания.
Молсън Корс и Каменица споделят много ценности, но една от тях е: Нашите хора. Каквото и да желае да постигне Бизнеса в една или друга сфера, то е немислимо без хора, които да са мотивирани, сигурни и лично ангажирани както в постигането на резултати, така и в това да допринасят за здравето и безопасността на работното място. За това Молсън Корс и Каменица АД работят ежедневно.
Споделянето на опит и отварянето на вратите на едно или друго предприятие са от голямо значение за това как Каменица възприема и е част от по-голямата общност в страната.
Защото може би там, от другата страна, има нещо, което може да почерпим и приложим.
Защото всички идват и работят с една мисъл: да се върнат у дома здрави."

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Абонирай се за новини

E-mail:

Успешен абонамент

Грешка, E-mail адреса е вече регистриран!


Реклама