Връчиха специалното отличие за заслуги от IOSH

последно актуализиранa на 29.02.2016

На 26-ти февруари 2016 г., по време на официалната церемония по награждаване на победителите в Шестото издание на конкурса за добри БЗР практики – 2015 г., бе връченo специалното отличие на президента на IOSH – Институцията за безопасност и здраве при работа от Великобритания!
Голямата изненада на вечерта бе присъждането на специално отличие за значителен принос в сферата на ЗБУТ лично на г-н Стефан Башев - управител на Фондация „Център за безопасност и здраве при работа”.
Изключителната наградата бе връчена от г-жа Карен Макдонъл - президент на Институцията за безопасност и здраве при работа от Великобритания (IOSH).
Историята на този изключителен приз започва през 1982 г., като с нея са били отличавани доброволци с изключително високо ниво на заслуги. Общият брой на дадените до момента отличия наброява едва 200 броя, 90% от които са от Великобритания, а 85% от тях са били за специалисти по безопасност и здраве при работа.

За тези от Вас, които не са напълно запознати с IOSH, бихме искали с няколко думи да Ви разкажем за най-същественото значение на тази институция.
Основана през далечната 1945 г., IOSH e определена лично от кралицата на Великобритания с правото да обучава практикуващите в областта на безопасността и здравето при работа.
Екипът на IOSH се стреми към създаването на един свят на работата, в който тя да бъде безопасна, здравословна и устойчива за всички.
Със своите 44 000 членове IOSH e най-голямата професионална организация в областта на здравето и безопасността в света и би могло да се каже, че се явява като гласа на БЗР професията, провеждаща кампании по въпроси, които засягат милиони работещи хора.
И като световен лидер в обучението по здравето и безопасността, всяка година над 160,000 души се обучават от най-добрите специалисти и стават част от организираните от институцията професионални курсове.


Абонирай се за новини

E-mail:

Успешен абонамент

Грешка, E-mail адреса е вече регистриран!


Реклама