Благотворителен търг - "Деца помагат на деца"

последно актуализиранa на 02.03.2016

По време на церемонията по връчването на наградите в конкурса за добри практики "Годишни национални награди по БЗР" за 2015 г., която се състоя на 26.02.2016 г. в Конферентен център "Тракия" бе разигран специално планиран благотворителен търг на детски рисунки, участвали в конкурса "Деца помагат на деца". Целта на търга бе набиране на средства за реконструкция на покрива на Помощно училище “Стефан Караджа” гр. Пловдив, който изгоря след възникнал пожар миналата година.
С най-голямо удоволствие бихме искали да Ви съобщим, че към момента са разпродадени общо шестнадесет различни рисунки, като продажбата и набирането на средства все още продължават. Предоставяме Ви и кратка информация за онези детски рисунки, които бяха продадени успешно в благотворителния търг:
Рисунката на Даниел Маринов на 8 г. от Дом на културата, гр. Попово бе продадена за 30 лв на инж. Румен Шолев - представител на Клуба на специалиста по БЗР - гр. София, който бе първият осмелил се да наддава в търга.

Домът на културата в гр. Попово бе представен от още една рисунка - тази на Рангел Рачев на 7 г. Рисунката бе закупена
от фирма Техно Акташ АД, чиито представители - инж. Лучия Карагьозова и инж. Даниела Савова успяха да я закупят на стойност от 30 лв.

Произведение на Езиков кабинет "Тетрис" също бе част от предложените рисунки за участие в търга. Творбата е дело на Юлия Грозданова на 17 г., която успя да събере цели 200 лв. при оспорвано наддаване, в което победители бяха официалните представители на фирма "Техно Акташ" АД, гр. Пловдив.
Рисунка номер 4, предоставена от Стилиян Ралчев на 7 г. от СОУ "Нешо Бончев", гр. Панагюрище, също предизвика огромен интерес. Тя бе продадена на г-н Лъчезар Вунчев - официален гост на събитието за 105 лв., присъстващ в качеството си на представител на фирма "MSA Safety - Bulgaria".

СОУ "Нешо Бончев", гр. Панагюрище участваше с рисунката на още един свой възпитаник - седемгодишната Габриела Кичукова на 7 г., чието огромно сърце успя да трогне г-н Христо Япраков - представител на КСБЗР гр. Благоевград, който закупи рисунката на стойност 50 лв.


Цели 60 лв. събра рисунката на Даная Огненова на 7 г. от Народно читалище "Христо Ботев" гр. Бургас. Късметлията, успял да я спечели е г-н Пламен Иванов от Пловдив.
Мълнията на Филка Шишкова на 10 г., също представител на Народно читалище "Христо Ботев" гр. Бургас, успя да порази г-н Владимир Глухов, който щастливо закупи рисунката на стойност от 25 лв.


Рисунката на Биляна Бождерменова - 10 г. гр. Бургас, вече е неизменна част от интериора на офиса на г-н Чавдар Айгътов, който стана неин горд притежател за 105 лв.

И последната рисунка в търга бе дело на най-малкия участник в търга - само на 6 г., а именно Даниел Велков. Посланието, предадено в рисунката заинтригува аудиторията, като възможността да разпространи идеите на малчугана имаше г-н Веселин Симов, който закупи рисунката за 135 лв.

Бихме искали да Ви уведомим, че продажбата на рисунки продължава! 

ЛИНК към галерията със снимки на рисунките!

Всяка от детските произведения е на символичната стойност от 15 лв.

При проявен интерес от Ваша страна, бихте могли да се свържете със сътрудниците на Фондацията в гр. София и гр. Пловдив.

Нека заедно върнем усмивките на детските личица!Помощно училище "Стефан Караджа"
На 01.02.1952 г. по инициатива на отдел Народна просвета при ГНСДТ се открива специално училище за деца с увреждания в градски мащаб, чиито персонал се сътои от директор, двама учители и двама възпитатели. Училището е специализирано заведение за обучение и възпитание на деца с тежки и множество увреждания. В него се осъществява консултативна, диагностична, корекционно-възпитателна работа и лечебно-възпитателна дейност, насочена към коригиране и компенсиране на съответните увреждания.
На 22.08.2015 г. покривът на Помощно училище "Стефан Караджа" – гр. Пловдив изгоря след пожар, като почти неизползваем остана и вторият етаж на сградата. За целта Фондация "Център за БЗР" организира конкурс за рисунки "Деца помагат на деца", най-добрите сред които участват в търг за набиране на средства, които ще бъдат дарени на училището за направата на нов покрив.

Абонирай се за новини

E-mail:

Успешен абонамент

Грешка, E-mail адреса е вече регистриран!


Реклама