НАПО в... - Обратно към здравословно бъдеще

последно актуализиранa на 08.04.2016


Проучванията през последните години показват, че европейските работници като цяло са застаряващи. До 2030 г. в много страни от ЕС се очаква броят на работниците на възраст над 55 години да стане над 30% от общата работна сила. Това създава предизвикателства, както за работниците и служителите, така и за работодателите и бизнеса.
В стремежа си да бъдат открити ключовите съставки за устойчивост на професионалния живот, поредицата "Напо в ... обратно към здравословно бъдеще" показва нашият добре познат герой, като пътешественик във времето. Историите изобразяват необходимостта от управление на рисковете от първия до последния ден на работа; важността на наличие на социална политика на рехабилитация и връщане към работата, както и начини за справяне с възрастовата дискриминация, когато тя е на лице.
Филмът има за цел да илюстрират някои от въпросите, както и да насърчи дискусии, водещи до изграждане на едни по-здравословни и по-производителни работни места, отговарящи на предизвикателствата на застаряването на работната сила.

 

Абонирай се за новини

E-mail:

Успешен абонамент

Грешка, E-mail адреса е вече регистриран!


Реклама