28-ми април - Посещение на "Либхер-Хаусгерете Марица" ЕООД - Пловдив

последно актуализиранa на 26.04.2016
На 26-ти април, по повод отбелязването на Световния ден за безопасност и здраве при работа за 2016 г., екипът на Фондация "Център за безопасност и здраве при работа", съвместно с ръководството на Клуба на специалиста по БЗР" - Пловдив, поднесоха венци и цветя пред паметника на загиналите при трудови злополуки в град Пловдив.

Като официални гости на събитието присъстваха:
инж. Атанас Чернаев – директор Областна дирекция "Инспекция по труда" - Пловдив;
инж. Розалия Джинева – директор ТП НОИ - Пловдив;
инж. Ральо Ралев - кмет на район "Северен" - Пловдив;
г-н Калоян Георгиев - заместник-кмет на район "Северен"
инж. Тодор Конарски – НОИ Пловдив;
г-жа Невена Каймакамова - юристконсулт;
инж. Александър Загоров - конфедерален секретар КТ "Подкрепа" - София;
инж. Кирил Бинев - главен експерт към КТ "Подпрепа" - София;
инж. Боян Бойкински – председател РС на КНСБ - Пловдив;
инж. Добрина Проданова – председател на Търговско - Промишлена камара – Пловдив;

Участие в отбелязването на Световния ден по БРЗ, организиран в памет на загиналите при трудови злополуки взеха и над 60 членове на Клуба на специалиста по БЗР - Пловдив.

Веднага след поклонението пред паметника в Пловдив, организаторите бяха подготвили посещение с цел споделяне на професионален опит и добри практики, като за целта групата се отправи към Пловдивското предприятие "Либхер Хаусгерете Марица" ЕООД, носител на едно от призовите първи места в конкурса "Годишни национални награди по БЗР" - за 2015 г.
Гостуващите официални гости и БЗР специалисти имаха възможността лично да се запознаят с част от добрите практики на предприятието домакин, като посредством няколко организирани групи, участниците обходиха и разгледаха производствения процес и новия логистичен център на "Либхер-Хаусгерете Марица" ЕООД. Всяка група се предвождаше от официален представител на БЗР отдела на предприятието, който подробно им разясняваше различните специфики от работата на отдела, както и някои от по-интересните казуси, с които са се сблъсквали в процеса на работата си.
В края на обиколката гостите имаха възможност да присъстват и на официалната част от мероприятието, в която официалните гости и домакините имаха възможността да се обърнат лично към присъстващите специалисти, насърчавайки ги към предприемане на действия, осигуряващи едни още по-безопасни и здравословни работни места и стремеж към постигане на нулеви статистики за трудови злополуки.
След приключване на изказванията, присъстващите се запознаха с късометражно видео, представящо цялостния процес по изграждането на новооткрития действащ логистичен център на предприятието, реализиран за срок от едва 9 месеца и в процеса на който не е била допусната нито една трудова злополука!

Екипът на Фондация "Център за безопасност и здраве при работа" благодари на ръководството на "Либхер-Хаусгерете Марица" ЕООД и по-специално на БЗР отдела му, за гостоприемството и споделения опит!

Към галерията!

 

Абонирай се за новини

E-mail:

Успешен абонамент

Грешка, E-mail адреса е вече регистриран!


Реклама