28-ми април - Посещение на "Монтюпе" ЕООД, град Русе

последно актуализиранa на 04.05.2016

В два последователни дни, съответно на 27-ми и 28-ми април 2016 г., като част от инициативите провели се по повод Световния ден по безопасност и здраве при работа, ръководството на Фондация "Център за безопасност и здраве при работа" съвместно с Клуба на специалиста по БЗР в град Русе, организираха редица мероприятия, участие в което взеха и представители на останалите БЗР клубове от страната. Домакин на мероприятията беше международната компания "Монтюпе" ЕООД, носител на първа награда в категория големи предприятия за 2013 г., част от престижния конкурс за добри практики - "Годишни национални награди по БЗР".

Началото на официалната програма бе поставено с провеждане на специална пресконференция, участие в която взеха г-н Люпчо Кочовски – управител на Фондация "Център БЗР" и г-жа Райна Кръпчанска – директор отдел "Човешки ресурси" в "Монтюпе" ЕООД. Чрез своите обръщения към присъстващите медийни представители, водещите разясниха основните причини и поводът за отбелязването на този ден, добрите практики, които го следват, както и съпричастието и ангажираността на "Монтюпе" ЕООД в подкрепа на каузата по опазване на живота и здравето на работещите.

Екипът на Фондацията - в лицето на г-н Люпчо Кочовски и г-ца Екатерина Борисова, представиха обобщен доклад от кампанията на Международната организация на труда, която както вече обявихме се провежда под надслов: "Стресът на работното място – колективно предизвикателство". Демонстрирани бяха и възможностите, предоставени от уеб платформата OSHWiki – инструмент, разработен от Европейската агенция по БЗР.
Част от двудневната програма включваше организирано посещение и запознаване с дейността на компанията домакин, където своето приветствие отправи лично директорът на завода г-н Франк Гате.

В знак на признание за професионализма на екипа на "Монтюпе" ЕООД, както и като благодарност за любезността и гостоприемството, което бе оказано, управителят на Фондация "Център за БЗР" връчи на домакините официален благодарствен адрес.
За спомен от гостуването си в компанията, гостите подариха и една специална детска рисунка, част от конкурса "Деца помагат на деца", който Фондацията наскоро проведе.

Посредством участието си в мероприятията, организирани от Фондация "Център за БЗР" в град Русе, гостуващите специалисти по БЗР имаха възможността да се запознаят с разнообразие на добри практики, редица инициативи, както и с някои инструменти по БЗР, които по-късно те ще могат да пренесат и използват в работата си.
Най-голям интерес за гостите бе посещението им в производствения сектор на "Монтюпе", където всички имаха възможността нагледно да се запознаят с предварително представените им добри практики.

В допълнение на обученията, посещенията на завода и разнообразието на споделения опит, за участниците бе организирано специална разходка с корабче по река Дунав и разглеждане на прочутият Дунав мост. По време на пътуването специалисти от Клуба на специалиста по БЗР гр. Русе проведоха ритуално кръщаване на част от гостите, като новопокръстените получиха специални сертификати със своите нови "речни" имена.

Членовете на Клуба от Русе, който се явяваше основен домакин на мероприятията, се бяха подготвили да посрещнат своите гости по подобаващ и незабравим начин. Те представиха специална развлекателна програма, участие в която взеха представители на Фолклорна танцова студия "Зора", Клуб по спортни танци "Настроение", както и изключителните вокални изпълнения на Елина Паунова и Радина Белчева, които допринесоха за доброто настроение на гостите, дарявайки им красиви спомени и приповдигнато настроение.

В края на двудневното си пътешествие в красивия български град Русе и в продължение на инициативата, провеждаща се под надслов "По пътя на добрите практики", екипът на Фондация "Център за безопасност и здраве при работа" изказва своите най-сърдечни благодарности към всички, допринесли за постигане на това ползотворно и изпълнено с позитивни емоции и спомени преживяване!

Специална благодарност отправяме и към екипа на "Монтюпе" ЕООД, основен спонсор на мероприятията проведени по повод 28-ми април в град Русе, който сподели своя богат професионален опит, доказвайки, че е достоен носител на престижната първа награда за добри практики в България!

Към галерията!

За сваляне на презентациите.


Линкове към новините по повод мероприятията в Русе:

Topnovini.bg (25.04.2016)

Topnovini.bg (27.04.2016)

BNT2 - Русе (27.04.2016)

Dunavmost (27.04.2016)

Ruse info 
(27.04.2016)

Ruse info (28.04.2016)

Akcent (28.04.2016)
Абонирай се за новини

E-mail:

Успешен абонамент

Грешка, E-mail адреса е вече регистриран!


Реклама