Ново електронно ръководство за управление на БЗР

последно актуализиранa на 12.05.2016

Броят на възрастните хора от населението на Европа значително нараства. Хората трябва да работят по-дълго, а средната възраст на работниците непрекъснато се увеличава.
Като едни от най-важните мерки, които трябва да бъдат предприети са създаване на безопасни и здравословни работни места за работници от всички възрасти. Също така трябва да се осигурят нормални условия за работа за всички, така, че всеки един служител или работник да може да достигне края на своята професионална кариера в добро здраве.

В тази връзка Европейската агенция по безопасност и здраве при работа (EU OSHA) публикува нов онлайн електронен инструмент, с помощта на който се предоставя практическа информация, съвети и примери, свързани със застаряването на работната сила и възможностите, които тя носи със себе си. Също така с негова помощ са показани как свързаните с възрастта предизвикателства могат да бъдат разгледани по време на работа.

Съдържанието на електронното ръководство е съобразена с четири различни аудитории: работодатели, работници, мениджъри човешки ресурси и БЗР професионалисти (включително и представителите на работниците, представители на здравето и безопасността и инспекторите по труда).

Линк:http://eguides.osha.europa.eu/en/select-your-profile


Забележка: За да прочете ръководството на български език - използвайте преводача на браузера Google Chrome - с десен бутон на мишката изберете опция превод на български език)

Абонирай се за новини

E-mail:

Успешен абонамент

Грешка, E-mail адреса е вече регистриран!


Реклама