ГОДИШНИ НАЦИОНАЛНИ НАГРАДИ ПО ЗДРАВЕ И БЕЗОПАСНОСТ ПРИ РАБОТА 2013 г.

последно актуализиранa на 20.12.2013

На 20 декември 2013 г. в Пловдив на официална церемония бяха връчени  Годишните национални награди по здраве и безопасност при работа.

На събитието присъстваха министърът и заместник-министрите на труда и социалната политика г-н Хасан Адемов, г-жа Светлана Дянкова и г-н Лазар Лазаров, изпълнителният директор на Главна инспекция по труда г-жа Румяна Михайлова, директорите на териториалните дирекции Инспекция по труда, както и още много официални представители на работодателите, синдикатите и областната управа на град Пловдив, членове на клубовете по БЗР от страната.

Инициативата традиционно беше подкрепена от Фондация „Център за безопасност и здраве при работа” и „Бултекс 99” ЕООД – гр. Пловдив.

Както и в предходните три години в конкурса за Национални награди по здраве и безопасност при работа през 2013 г. взеха участие предприятия от всички икономически дейности, като тази година желаещите да се включат в надпреварата за призовата тройка бяха много.

Кандидатите се съревноваваха, разпределени в три категории: малки, средни и големи предприятия, като всеки кандидат може да участва само в една от тези категории (в зависимост от числеността на персонала към момента на подаване на заявлението).

Победителите във всяка от посочените по-горе три категории са:

Предприятие с до 50 наети лица”:

Първо място „Мултиимпекс”ЕООД – гр. Троян, 

Второ място „БИЛД-ГК” ЕООД – гр. Пловдив,

Трето място Професионална гимназия по механоелектротехника „Ген. Иван Бъчваров” – гр. Севлиево
Наградите в категорията връчи г-жа Румяна Михайлова - изп. директор на ИА "Главна инспекция по труда".

 

Предприятие с до 250 наети лица”:

Първо място „Девня цимент” АД – гр. Девня,

Второ място „Вулкан цимент” АД – гр. Димитровград,

Трето място „Биофарм инженеринг” АД – гр. Сливен,
Наградите връчи г-жа Светлана Дянкова - зам. министър на труда и социалната политика.

 

Предприятие с над 250 наети лица”:

Първо място „Монтюпе” ЕООД – гр. Русе,

Второ място „Амилум България” ЕАД – гр. Разград,

Трето място „Рока България” АД – гр. Каспичан
Наградата връчи лично министър Хасан Адемов - министър на труда и социалната политика.

Тази година за първи път беше връчена специална награда за цялостна и системна политика за осигуряване на безопасност и здраве при работа. Призовата награда се присъди на „Златна панега цимент” АД, а статуетката и почетната грамота връчи лично г-н Стефан Башев - управител на Фондация "Център за безопасност и здраве при работа".

Конкурсът се провежда за четвърта поредна година, в съответствие с европейската политика за насърчаване осигуряването на здравословни и безопасни условия на труд, прилагането на превантивни подходи срещу допускането на трудов травматизъм и професионални заболявания.

Основната цел на инициативата е да се отличат примери за добри практики в областта на здравословните и безопасни условия на труд в страната и да се насърчат дейностите, свързани с превенция и контрол на рисковете на работното място, чрез активно включване на всички заинтересовани страни.

За да разгледате снимките от галерията натиснете тук.

Абонирай се за новини

E-mail:

Успешен абонамент

Грешка, E-mail адреса е вече регистриран!


Реклама