Начало на обученията по безопасност и здраве при работа - Златоград 2014

последно актуализиранa на 10.03.2014

В периода 06-08.03.2014 година се проведе първият от традиционните годишни обучителни семинари, организирани от Фондация "Център за безопасност и здраве при работа".
Участници в семинар-обучението бяха членове от Клуба на специалистите по БЗР от град София и Софийска област, както и представители на някои от водещите за Смолянска област предприятия.
Гостуващи лектори на обучението тази година бяха експерти от Главна инспекция по труда.
Инж. Пенка Митрева - главен експерт в отдел "Рискови производства и дейности" към Главна инспеция "Инспектиране на труда и инж. Александър Борисов - Главен експерт в отдел "Машиностроене, строителство и преработваща промишленост", запознаха присъстващите специалисти със следните теми:
1. Специална закрила на някои категории работници.
2. Безопасна работа с опасни вещества и смеси. Регламент CLP - термини и пиктограми.
3. Изискванията на чл. 18 от ЗЗБУТ за взаимно информиране за рисковете на работните места.
4. Безопасно работно оборудване - изисквания за поддръжка на работното оборудване за осигуряване на безопасност при работа.
Д-р Светла Савчева - психолог с богат професионален стаж, сподели с участниците опита си за справяне със стреса на работното място, умението за комуникация и уверено поведение.
За втора поредна година, доцент, д-р, инженер Петър Петров - заместник ректор към Техническия университет в Габрово изнесе лекции, свързани с безопасността при работа с акумулаторни уредби и зарядни устройства, а така също и правилата при ремонт на автотранспортна техника.

Благодарим на всички участници, изпратили своите отзиви от семинара, а ето и част от тях:

"Благодаря за прекрасната организация на мероприятието, за отличния подбор на лектори и за изключително интересните теми. Убеден съм в желанието на всички да посетят този семинар и следващата година." - инж. Румен Шолев – Райкомерс Конструкшън

"Семинарът в Златоград беше уникален. Смятам, че в забързаното ни ежедневие всички имахме нужда от един рестарт на системата и въпреки, че не спряхме да говорим за работа, семинара беше уникален)". - Румен Маринов СЖС България

"Колеги, аз като един от по-новите членове на клуба, съм впечатлена от всеотдайността на тези момчета, на организационните им качества и най-вече човечността и съпричасността им към избраното от тях поприще на "просветители". Всички ние имаме една мисия да възпитаваме и изграждаме една култура на безопасност във ежедневието и оттам да се пренася, доизгражда и надгражда на работните места. Целта е една - да запазваме работоспособността на и на без това намаляващото работоспособно население и да мотивираме младите хора да остават в България като се "борим" в буквалния смисъл с някои работодатели за по-добра и здравословна работна среда. Това обаче е призвание и виждайки състава на хората, които идват на тези мероприятия виждам, че това са именно хора с призвание. Бъдете много здрави и вървете напред!" - инж. Д.Антонова, МБАЛ "Токуда"

"Огромна е благодарността ми към всички вас, организаторите и участниците в това чудесно организирано и професионално проведено обучение, с което за сетен път ни показахте, че когато нещата се подготвят и осъществяват с любов, няма как новите знания да са скучни, новите членове да не са увлечени и възхитени, а настроението на всички по всяко време да е супер!" - Елеонора Тодорова, Свободна практика


"Щастлива съм, че имах шанса да присъствам на мероприятие с такава перфектна организация. От транспорта, настаняването, изпълнението на програмата - всичко беше на страхотно високо ниво. Всъщност не съм много изненадана, тъй като съм имала честта да присъствам и на други Ваши обучения. Дължа обаче да подчертая, че тази година съм впечатлена от нивото на лекторите и добре подбраната тематика.
Времето, прекарано сред колеги и съмишленици, прекрасната програма, специалното внимание, с което беше удостоен всеки от нас в съчетание с красотата и колорита на Златоград беше истинско удоволствие!
Благодаря Ви за поканата и за всичко, което се направи за нас!
От сърце желая на целия Ви екип здраве, сили и енергия за все така успешна и ползотворна работа!"
- инж. Оля Георгиева, "БДЖ - Пътнически превози" ЕООД


"Ние, участниците в семинара от БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ благодарим за стегнатата организация на мероприятието, за добрия подбор на лектори, както и за интересните теми, които се дискутираха. Както ние, така предполагам, че и останалите участници ще проявят желание да посетят този семинар и през следващата година." - инж. Ива Нинова БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯАбонирай се за новини

E-mail:

Успешен абонамент

Грешка, E-mail адреса е вече регистриран!


Реклама