Новини

последно актуализирани на  16.08.2017

Две трети от установените нарушения при строително-монтажни работи са свързани с безопасността и здравето при работа.

Период за провеждане на обучението: от 1-ви до 3-ти декември 2017 г.

ИА "Главна инспекция по труда" на България разработи нов инструмент OiRA за сектора на куриерските услуги, за да помогне за идентифицирането и оценката на рисковете при предоставянето на тези услуги.

Микро и малките предприятия са гръбнакът на икономиката в ЕС. Въпреки това, малките дружества могат да се окажат в ситуация, при която да им бъде трудно да се справят с управлението на професионалната безопасност и здраве, поради липса на ресурси или на ноу-хау.

EU OSHA промотира създаването на по-здравословни работни места за младите хора!

Защитата на интересите на всички работещи, независимо от възрастта, е особено важна в контекста на Европейския стълб на социалните права, чиято цел е предоставянето на права като равни възможности и справедливи условия на труд.

Научете повече посредством безплатните ресурси за справяне с рисковете на работното място предоставени от IOSH.

Шофирате, за да отидете на работа или ръководите шофьори? В последния си филм Напо се справя с някои от рисковете за безопасността и здравето, пред които са изправени професионалните шофьори.

Въпреки трайно установената тенденция за намаляване на общия брой трудови злополуки на работното място, експертите на ИА ГИТ са обезпокоени от факта, че в голямата си част тежките трудови инциденти, които са регистрирани, са били напълно предотвратими, ако се изпълняват своевременно нормативните изисквания за осигуряване на безопасност и здраве при работа. Това показва анализ на причините за трудовите злополуки, в чието разследване участват инспекторите по труда, от 2014 г. досега.

09.10.2017 - 21.10.2017

Абонирай се за новини

E-mail:

Успешен абонамент

Грешка, E-mail адреса е вече регистриран!


Реклама