Новини

последно актуализирани на  03.08.2016

Двадесет сигнала за работа при високи температури са подадени в Главна инспекция по труда от последната седмица на юни, когато започнаха летните жеги, до момента. Почти всички са за работа в закрити помещения.

През март Европейската комисия стартира широка публична консултация по нова ключова инициатива: "Европейски стълб на социалните права".

Европейската агенция по безопасност и здраве при работа организира Тринадесетото издание на наградите за добри практики за здравословни работни места.

На 21 юли се проведе неофициална среща на Клуб на специалиста по БЗР, гр. Пловдив, на която членовете на Клуба получиха поредното списание „С грижа за хората”, издавано безплатно от Фондация ЦБЗР.

На 15.07.2016 г. се проведе обучение на група представители на компанията „Сенсата Технолоджис България” ЕООД – Пловдив на тема „Безопасност и здраве при работа с опасни химични вещества и смеси“.

Бизнес трансформиращ директор с богат опит в HR и развитието на хора ще бъде новият Главен изпълнителен директор на Институцията по безопасност и здраве при работа на Великобритания (IOSH), обяви професионалната организация днес.

Като част от пилотен проект на Европейския парламент относно безопасността и здравето на по-възрастните работници, ЕU-OSHA извърши анализ на практиките на работното място за безопасност и здраве при работа и преглед на най-новите литературни източници по отношение на стратегиите за рехабилитация и връщане на работа.

Международната кампания за повишаване на информираността за ракa на работното място печели силната подкрепа на организации, занимаващи се с безопасност и здраве при работа на Балканите.

В сезона на летните отпуски и почивки Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) напомня да не забравяте своята здравноосигурителната книжка, когато тръгнете на път.

На 29.06.2016 г. в Конферентен център „Тракия“ гр. София, съгласно годишния календар с планирани мероприятия на Фондацията, бе проведено обучение на тема: "Европейско законодателство за защита на работещите от въздействието на електромагнитните полета".

Според предварително обявения график на 30 юни 2016 г. се проведе редовната срещата на Клуба на специалиста по БЗР в град Пловдив.

На 04.07.2016 г. се проведе Юлската среща на Kлуба на специалистите по БЗР - Велико Търново.

Абонирай се за новини

E-mail:

Успешен абонамент

Грешка, E-mail адреса е вече регистриран!


Реклама