Новини

последно актуализирани на  18.12.2014

Европейската агенция по безопасност и здраве при работа разработи ново електронно ръководство за управление на стреса и психосоциалните рискове, което е налично в различни национални версии. В него се предоставя информация за стреса на работното място и психосоциалните рискове с цел насърчаване на осведомеността, разбирането и управлението на тези проблеми на работното място.

На 17.12.2014 г. се проведе последната за 2014 година среща на Клуба на специалиста по БЗР - Варна.

През месец януари 2015 година ще се проведе петото издание на традиционния конкурс „Годишни национални награди по безопасност и здраве при работа – 2014 година”, организиран от Фондация "Център за безопасност и здраве при работа" и провеждан с любезнaта подкрепа на ИА „Главна инспекция по труда”.

На 3-ти Декември 2014 г. във Велико Търново се състоя среща на членовете на най-новия Клуб на специалиста по безопасност при работа, учреден в града. Основен предмет на срещата беше определянето на ръководство и управителен съвет на Клуба.

Главна инспекция по труда стартира на сайта си нова рубрика „Тежки злополуки – причини и нарушения”, която потребителите могат да открият в секцията „За работодатели и работници”.

На 02.12.2014 г. в гр. София се проведе среща на Клуб на специалистите по безопасност и здраве при работа - гр. София.

На 26.11.2014 година в град Русе се проведе поредната среща на членовете на Клуба на специалиста по безопасност и здраве при работа в град Русе.

На 28-ми Ноември, по случай предстоящите Коледни и Новогодишни празници, специалистите от Клуба в град Пловдив ще се съберат в ресторант "Руски клуб".

На 19.11.2014 г. в град Варна се проведе редовната месечна среща на Клуба на специалистите по безопасност и здраве при работа от областта.

Всички служители, било те мъже или жени, печелят, когато различията между половете бъдат разпознати и включени в БЗР. Бизнесът печели, когато има по-здрава и по-продуктивна работна сила.

На 14 ноември 2014 г. в Брюксел се проведе заключителен семинар по проект: „Изготвяне на наръчник за безопасна работа с азбест”. Участие в срещата взеха представители на 17 страни от Европа, а също така и официални гости от Европейската комисия.

ЕU-OSHA публикува доклад за състоянието на настоящите и нововъзникващите проблеми, свързани с безопасността и здравето при работа, в сектора на здравеопазването със специално ударение върху грижите в общински центрове и при домашни условия.

Филмът представя нетрадиционен поглед върху една несигурна трудова дейност между бедността и самоопределянето.

На 06.11.2014 г. в град София се проведе редовната среща на Клуб по специалистите по безопасност и здраве при работа от Софийския регион, която се радваше на огромен интерес от страна на участниците в нея.

Абонирай се за новини

E-mail:

Успешен абонамент

Грешка, E-mail адреса е вече регистриран!


Реклама